P1010448
Slik ser det ut mellom containerne utenfor fellesrommet.

 

Forsøpling rundt avfallspunktene for plast og papir utenfor fellesrommet er et stadig tilbakevendende problem. Det ser ut som en svinesti, og styret har flere ganger måttet kontakte BIR for å få det fjernet –  eller vi må fjerne det selv. I tillegg kan det tiltrekke skadedyr, som kan bli et stort problem. Dette vil vi ha en slutt på!

Vi har tenkt at det er folk utenfra som kaster bosset sitt her, men nå har vi også tatt sameiets egne beboere på fersken i å sette fra seg bossekker og annet avfall.

Å sette fra seg avfall på denne måten er ikke tillatt. I tillegg ser det jo selvfølgelig ikke ut, og folk burde være både opplyste nok og i stand til å bevege seg noen få ekstra meter for å kaste bosset der det hører hjemme.

En oppfriskning angående avfallshåndtering:
Restavfall skal i spannene i bosshusene langs veien opp på venstre side av sameiet. Alle beboere har fått nøkler til bossrommet, så det er ingen unnskyldning for å ikke benytte det. Mangler du av en eller annen grunn/har mistet nøkkel, ta kontakt her.

Papir og papp kastes i spesialcontainer som er utplassert ved det øverste bosshuset, og utenfor fellesrommet. De tømmes hver 14. dag, er det fullt må du ta deg bryet med å komme tilbake om noen dager. Det går for øvrig ofte an å få mer inni de enn det først ser ut som, så prøv!

Plast kastes i container utenfor fellesrommet.

Glassflasker som det ikke er pant på kastes i kildesortering ved innkjørselen til SPAR. Der kan det også kastes metall fra husholdningsprodukter.

Vi observerer mye rart i bosshusene. Eksempel: hvis det er fullt i første og beste bosspann, slenger enkelte posen/sekken fra seg på gulvet fremfor å gå noen få meter til neste det er plass i. Vi har også funnet store ting som ikke skal kastes her. Hvis man flytter inn/ut, pusser opp eller annet som samler mye boss av stor størrelse, skal det ikke  i bossrommet. Da må man kjøre til Espehaugen eller annet mottak med det. For eksempel materialer, pc-er, tv-er, hagemøbler og spesialavfall. Oversikt over gjenvinningsstasjoner finner du her.

Vi må dessverre oppfordre alle beboere til å være bosspoliti. Vi kan ikke godta at noen få gjør det utrivelig for alle andre ved å kaste fra seg boss der det passer de.

Dersom du ser noen sette fra seg bossekker eller annet avfall ute, gi dem beskjed om å fjerne det. Og meld gjerne fra til oss i styret. Dersom det gjelder beboere i sameiet, vil vi ta kontakt med dem. Og har du tips til hvem som står for forsøplingen som er avbildet, gi oss beskjed.

Lurer du på noe, eller har tips eller råd til hvordan vi kan løse dette, ta kontakt med styret@solsiden.info. 

P1010445